Zaloguj | Zarejestruj

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Atton się zaciął!? (Nar Shaddaa)
PostNapisane: 24 mar 2009, o 18:34 
Poszukujący
Poszukujący
Ostrzeżenia: 0 / 4
Cześć mam taki problem , że wykonałem już wszystkie questy poboczne na NS i teraz powiniwnem dostac zaproszenie od Visquis'a ale nic z tego.
Szukałem trochę na forum ale wszędzie jest żeby przyciągnąć uwagę kantoru (gram po DS) , to akurat wiem (przeszedłem już grę kilka razy , wcześniej bez takiego problemu). Dałem juz nawet 2k temu "szczurowi" w kantynie i on mówi teraz coś w stylu :"Kantor jest wielce zainteresowany twoją osobą. Wszyscy mówią tylko o tobie..." co wzakuje że powinienem dostać teraz wiadomość od attona. Ale nic. W pewnym momencie znalazłem na forum coś takiego:
Cytuj:
Jeżeli przed Ebon Hawkiem na Nar Shaddaa stoi drugi Atton, z którym rozmawiasz normalnie, a do tego masz możliwość wybrania go do drużyny, to znaczy, że chłopaczyna się zacięła i chyba już gry nie ruszysz do przodu (mój kumpel tak miał pod sam koniec gry).

Więc sprawdziłem i niestety ale tak jest!(LINK)
Co teraz mam zrobić? Może jest jakiś patch albo fix co to naprawi? Może zacząć od nowa samo NS ale to i tak 2h gry. :roll: Nie chce mi się zaczynać od nowa. :shock:

P.S. To jest 2 planeta którą gram.
P.S.2 Link do save'a.
P.S.3 Nie mam żadnych modów.

Zobacz profil  Offline

Tytuł:
PostNapisane: 24 mar 2009, o 18:48 
Jedi Honorary Consul
Jedi Honorary Consul
Masz zainstalowane wszystkie patche?

Zobacz profil  Offline

Tytuł:
PostNapisane: 24 mar 2009, o 18:57 
ModOrator roku
ModOrator roku
Długie i nietestowane rozwiązanie by zbyl. (tylko dla ciemnej strony)

1. Wchodzisz w KSE i otwierasz swojego sava.
2. Teraz wchodzisz w globals/numbers.
3. Szukasz 351NAR_G0T0_Ship i upewniasz się, że wpisane jest tu 0. Używasz apply.
4. Szukasz 300NAR_Bounty_Attack i upewniasz się że wpisana wartość NIE wynosi 1. Używasz apply.
5. Szukasz 303NAR_Hanharr_Side i ustawiasz na 1.
6. Używasz commit changes aby zapisać zmiany.

Loadujesz sava, idziesz do doków i powinien zaczepić cie Hanharr. Jesli masz jakiekolwiek mody, może to nie zadziałać.

Zobacz profil  Offline

Tytuł:
PostNapisane: 24 mar 2009, o 19:11 
Poszukujący
Poszukujący
Nie ,nie mam zainstalowanych żadnych patchy.
Zbyl2 , chodzi ci o dodanie wpisu do dziennika za pomocą KSE prawda?
Ale ja chciał bym żeby naprawić ten bład. Bo tak to też pomyślałem ale to już nie gra. No i jak to się pojawi to znowu to znowu to samo trzeba by robić. Jak już nic nie zadziała to tak zrobię ale raczej wolę jakiś patch/fix jak jest. :D

P.S może sciągniecie save'a i sprawdzicie czy u was to samo jest?

@edit
zauważyłem że jak otwieram tego save'a to jest jakiś błąd w KSE to znaczy otwiera się ale z błędem.
sprawdziłem save'y wstecz i to samo aż do save kiedy odlatuje z regionu polarnego , tzn od 1 save 1 planety(duxun) jest ten błąd może jakiś błąd był i teraz cały ciąg save'ów jest "zarazony"
niech ktoś ściągnie i zaobaczy pls.

Zobacz profil  Offline

Tytuł:
PostNapisane: 24 mar 2009, o 19:41 
ModOrator roku
ModOrator roku
Ten błąd się zdarza w KSE. To normalne ;)
Nie mówię o dodawaniu wpisów do dziennika bo to nic nie daje, mówię o zmienieniu tzw. global numbers. Są to zmienne które gra sprawdza przy wykonywaniu jakiś akcji, ustawienie ich tak jak podałem powinno rozpocząć rozmowę z Hanharrem w dokach (tak jak to jest w normalnej grze po dostaniu wiadomości od Visquisa grając po DS)

Zobacz profil  Offline

Tytuł:
PostNapisane: 25 mar 2009, o 12:20 
Poszukujący
Poszukujący
Niestety ale to nie zadziłało :cry:
351NAR_G0T0_Ship - było zero bo jeszcze przecież nie byłem na jego statku jeśli o to chodzi

300NAR_Bounty_Attack - to też było zero bo jeszcze attona nie atakowały bliźniacze słońca (czy jakoś tak)

303NAR_Hanharr_Side - tu zmieniłem na 1 ale nic z tego wchodze do gry idę do doków i....nic przechodze tam gdzie miał być Hanharr

A oprócz tego to przecież przed wejściem do doków atton jeszcze powinien mnie zaczepić coś tam pogadać i potem atakują go w kantynie i dopiero jestem w dokach a tak nie było może trzeba coś jeszcze zmienić?
Sam niewiem. :?:

@edit
Udało mi się :!:
Jak by ktoś miał jeszcze taki problem to trzeba zrobić tak:
1.To co wcześniej napisał zbyl2
2.Otwieramy KSE
3.Wchodzimy globals>booleans
4.Zmieniamy 300NAR_Visquis_Call na 0
5.Zmieniamy 301NAR_MIRA_SPAWN na 0

Teraz wczytałem tylko save zrobiłem krok w stronę statku i :shock: otrzymałem wiadomość 8)

Ostatnio edytowano 25 mar 2009, o 12:34 przez Mimi, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil  Offline

Tytuł:
PostNapisane: 25 mar 2009, o 12:32 
Jedi Honorary Consul
Jedi Honorary Consul
Spróbuj więc zainstalować patche, ew. reinstaluj grę.

Zobacz profil  Offline

Tytuł:
PostNapisane: 25 mar 2009, o 16:49 
Upadły
Upadły
tez mialem taki problem zrobil reinstalacje gry i wszystko jest juz wporzadku :wink:

Zobacz profil  Offline

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 8 ]